lørdag 12. mai 2012

FN's FAMILIEDAG...


Idag lørdag d. 12. Mai 2012 har vi feiret
FN's Internasjonale Familiedag
på Kjøpesenter MAGNETEN, Ålgård :-)
Ålgård Internasjonale Kvinnegruppe + Kulturkontoret har gjort dette til en årlig tilbakevennende begivenhet, hvor stor & liten har det kjekkt, og får smaksprøver, musikk og konkurranser! I år var vi 20 stands fra forskjellige land...



Og mora mi (her uten den festlige houligan-parykk) og eg var jo selvfølgelig med for å slå et slag for fædrelandet vårt, Gamle Danmark :-)
Oppskrifter på våre kulinariske bidrag kommer sist i innlegget.




 Nederland koser seg midt i al osten :-) Ennå et mor & datter-opplegg...




Nederlandske Maria får skjært seg noe ost! Og hun spiser ikke engang ost selv!



Hos NORGE finner vi Astrid som serverer sviskegrøt med fløtemelk - og hvem gjømmer seg bak 'busken'??? :-)





Tyskland er i full sving før åpninga...









Sør-Afrika pynter veldig i de vante gange på Magneten...
Masser av mat, bilder og smykker....






Også Sør-Amerika har gjort dagen festlig for mange!



Smukke Christina fra Ecuador viser også sitt hjemland på laptop'en...



Tsjetsjenia pakker ut og gjør klar....





 ...og Palestina smiler blidt midt i al virak'en.... :-)





Godtfolk på besøk i 'Danmark'... lutter tilfredse smil :-)
DET er jo kjekkt!





 Masser av søte barn kom forbi oss, og både flagg og 'viftedimser' ble delt ut :-)





Maten fallt visst i smak her og!





To glade gutter som gjerne gjør reklame for Danmark med flagg i pannen.... og kun den ene er jo dansk :-)
SÅ blide fjes får jo gjerne ta to ganger :-) 





Så strålende flott! Herlig med farger :-)



OPPSKRIFTER:

Epledessert m. Bailey's (4-5 pers)

1 kg epler
ca. 1/2 dl vann
ca. 1 dl sukker
1 dl. strøkavring
1/2 dl sukker
50gr smør
Litt makroner
Litt Bailey's.
Pynt: vispekrem, ca. 1/4 l kremfløte

Skrell eplene, skjær de i biter uten kjernen og kok de møre i vann unner låk. Mos eplene og smak til m litt sukker.
Bland strøkavring og sukker. Smelt smørret i en panne, og stek strøen til den er gyllen og sprø. Rør i blandingen under avkjølingen...
Legg blandingen nederst i en bolle sammen m litt knuste makroner.
Sprinkle litt Bailey's o blandingen.
Fordel eplegrøten på blandingen, og slutt av med vispekremen.
Og NYT... :-)



Torskesalat m Creme Fraiche

1kg torskefilet'er
1/2 dl vann
3 tskj grovt salt
6 hvite pepperkorn
1 spskj sitronsaft
3 dl creme fraiche 38%
1 bunt dill
1 bunt persille
Hakket kokte egg
salt & friskkvernet pepper

Ta bein ut av fisken og kom den i kokende vann m salt og pepperkorn - dampes i 5 min. Dryppes av i et dørslag.
Tilsett creme fraiche, hakket dill & persille, og tilsist de hakkete hardkokte egg. Smak til m salt & pepper.
Hviler kaldt til neste dag.


Danske frikadeller

400gr svine-kjøttdeig
1 egg
Grønne oliven m pimento, hakket
Kryddersalami m chili, hakket
1 løk
salt, pepper og litt Aromat
Litt melk og fløte til å samle deigen

Deigen hviler en time og stekes deretter i smør/margarine som små runde kjøttkaker


Laks med smøreost & krydderurter

Skivet røkt laks
Philadelphia ost, naturell
Dill
Purreløk
Salt & pepper

Bland ost, krydderurter og krydderier.
Osten legges i midten av en lakseskive, som deretter rulles sammen. Skjær små biter og hviles kaldt før servering.

Bon Appétit!

2 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

For et spennende arrangement!

1001ting sa...

Dette fikk jeg ikke med meg, det var leitt. Veldig kjekkt med oppskrifter iallefall.