Idag lørdag d. 12. Mai 2012 har vi feiret
FN's Internasjonale Familiedag
på Kjøpesenter MAGNETEN, Ålgård :-)
Ålgård Internasjonale Kvinnegruppe + Kulturkontoret har gjort dette til en årlig tilbakevennende begivenhet, hvor stor & liten har det kjekkt, og får smaksprøver, musikk og konkurranser! I år var vi 20 stands fra forskjellige land...
Og mora mi (her uten den festlige houligan-parykk) og eg var jo selvfølgelig med for å slå et slag for fædrelandet vårt, Gamle Danmark :-)
Oppskrifter på våre kulinariske bidrag kommer sist i innlegget.
Nederland koser seg midt i al osten :-) Ennå et mor & datter-opplegg...
Nederlandske Maria får skjært seg noe ost! Og hun spiser ikke engang ost selv!
Hos NORGE finner vi Astrid som serverer sviskegrøt med fløtemelk - og hvem gjømmer seg bak 'busken'??? :-)
Tyskland er i full sving før åpninga...
Sør-Afrika pynter veldig i de vante gange på Magneten...
Masser av mat, bilder og smykker....
Også Sør-Amerika har gjort dagen festlig for mange!
Smukke Christina fra Ecuador viser også sitt hjemland på laptop'en...
Tsjetsjenia pakker ut og gjør klar....
...og Palestina smiler blidt midt i al virak'en.... :-)
Godtfolk på besøk i 'Danmark'... lutter tilfredse smil :-)
DET er jo kjekkt!
Masser av søte barn kom forbi oss, og både flagg og 'viftedimser' ble delt ut :-)
Maten fallt visst i smak her og!
To glade gutter som gjerne gjør reklame for Danmark med flagg i pannen.... og kun den ene er jo dansk :-)
SÅ blide fjes får jo gjerne ta to ganger :-)
Så strålende flott! Herlig med farger :-)
OPPSKRIFTER:
Epledessert m. Bailey's (4-5 pers)
1 kg epler
ca. 1/2 dl vann
ca. 1 dl sukker
1 dl. strøkavring
1/2 dl sukker
50gr smør
Litt makroner
Litt Bailey's.
Pynt: vispekrem, ca. 1/4 l kremfløte
Skrell eplene, skjær de i biter uten kjernen og kok de møre i vann unner låk. Mos eplene og smak til m litt sukker.
Bland strøkavring og sukker. Smelt smørret i en panne, og stek strøen til den er gyllen og sprø. Rør i blandingen under avkjølingen...
Legg blandingen nederst i en bolle sammen m litt knuste makroner.
Sprinkle litt Bailey's o blandingen.
Fordel eplegrøten på blandingen, og slutt av med vispekremen.
Og NYT... :-)
Torskesalat m Creme Fraiche
1kg torskefilet'er
1/2 dl vann
3 tskj grovt salt
6 hvite pepperkorn
1 spskj sitronsaft
3 dl creme fraiche 38%
1 bunt dill
1 bunt persille
Hakket kokte egg
salt & friskkvernet pepper
Ta bein ut av fisken og kom den i kokende vann m salt og pepperkorn - dampes i 5 min. Dryppes av i et dørslag.
Tilsett creme fraiche, hakket dill & persille, og tilsist de hakkete hardkokte egg. Smak til m salt & pepper.
Hviler kaldt til neste dag.
Danske frikadeller
400gr svine-kjøttdeig
1 egg
Grønne oliven m pimento, hakket
Kryddersalami m chili, hakket
1 løk
salt, pepper og litt Aromat
Litt melk og fløte til å samle deigen
Deigen hviler en time og stekes deretter i smør/margarine som små runde kjøttkaker
Laks med smøreost & krydderurter
Skivet røkt laks
Philadelphia ost, naturell
Dill
Purreløk
Salt & pepper
Bland ost, krydderurter og krydderier.
Osten legges i midten av en lakseskive, som deretter rulles sammen. Skjær små biter og hviles kaldt før servering.
Bon Appétit!
2 kommentarer:
For et spennende arrangement!
Dette fikk jeg ikke med meg, det var leitt. Veldig kjekkt med oppskrifter iallefall.
Legg inn en kommentar