tirsdag 14. august 2012

DET KOM ET BREV....


Vi som ferdes i Blogglandia kjenner jo til den ultra-positive livsstil? Alle har det bra og er superlykkelige, har perfekte hjem, mann & børn :-)

Før jeg leverer min pc inn til service/rep hadde jeg bare lyst å være ærlig :-)
"Hei!

Mitt navn er Fibromyalgi.

Jeg er en usynlig kronisk sykdom. Og jeg er nå blitt din følgesvenn for resten av livet. Andre rundt deg kan ikke se eller høre meg, men DIN kropp kan kjenne meg. Jeg kan angripe deg hvor, når og hvordan jeg vil. Jeg kan tilføre deg voldsom smerte eller om jeg er i godt humør, tilføre deg verking over alt....

Jeg husker godt når du og Energi løp omkring og hadde det morsomt sammen. Jeg tok Energien fra deg og ga deg Utmattelse i stedet.

Forsøk å ha det morsomt nå! Jeg tok til og med God Søvn fra deg og ga deg Fibrotåke i bytte.

Jeg kan få deg til å dirre innvendig, eller få deg til å fryse eller svette mens alle andre har det behagelig. Har du planlagt noe eller ser frem mot en spennende dag, så kan jeg også ta det fra deg.

Du ba ikke om å få meg. Av ulike årsaker valgte jeg deg. Kanskje var det viruset som du aldri ble fri fra eller den bilulykken eller kanskje år med ydmykelse og traumer? Hva som helst, jeg er her for å bli!

Jeg hørte at du gikk til lege, som sku gjøre deg fri fra meg. HAH! Jeg ler så jeg hikster...

Forsøk du bare! Du kommer til å måtte gå til mange, mange leger før du finner en som kan hjelpe deg på en effektiv måte. Du vil bli ordinert smertedempende medisin, sovetabletter, energipiller og vil bli fortalt at du lider av angst eller depresjon. Du vil bli anbefalt å prøve TNS, bli massert og fortalt at om du sover og mosjonerer regelmessig kommer jeg til å forsvinne, tenke positivt, blir fornærmet og oppmuntret til å "rette deg opp".

 VERST AV ALT, aldri å bli tatt på alvor når du klager til legen om hvordan du føler deg, hvor utmattende livet er hver eneste dag.

Din familie, dine venner og dine arbeidskollegaer vil alle lytte til deg helt til de blir lei av å høre om, hvordan jeg får deg til å føle det og hvilken utmattende sykdom jeg er. En del av dem kommer til og si slik som "å du har bare en dårlig dag!" eller "ja, ja, husk på at du ikke kan gjøre det samme som for 20 år siden!" uten at de har hørt det du faktisk sa for 20 dager siden. En del kommer sikkert til å prate bak ryggen din, mens du langsomt føler at du mister din verdighet i ditt forsøk på å få dem til å forstå.
Spesielt når du er midt i en samtale med et "normalt" menneske og du har glemt hva det var du skulle si......

Til avslutning (jeg hadde håpet at jeg kunne holde denne delen hemmelig, men regner med at du allerede har forstått det). Den eneste plassen hvor du kan få noen støtte eller forståelse, ang. meg, er sammen med ANDRE MENNESKER MED FIBROMYALGI.


Ærbødigst

Din Usynlige, Kroniske Sykdom."
(takk for lån til Ann Kristin via fb)


Masser av klemmer
fra

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eg vett ka du snakke om, har fått den diagnosen sjølv. Ein skulle ynskje at ein kunne vise til ein brukken arm eller noko istadenfor, for då kunne folk kanskje forstå.. Klem frå Kristin

snødronningen sa...

Hei helle så mye flott du har lagd i det siste og kjempe flott artikkel det var av deg i dag i gjesdalbuen.
DU er ENESTÅENDE,du er Unik,du er inpirerende og ikke minst du er deg,ikke la andre ta det ifra deg,fibrom,er utroilg kjedlig sykdom å ha,det tapper deg for alt,selv om du føler at du har mye å gi,men din kreativitet er helt enestående,jeg bøyer meg i støvet,for innsatsen din og gleden du sprer rundt deg,det hadde vært så mye lettere hvis vi kunne hatt en sykdom som syntes,men dessverre så er det ikke så lett å se denne sykdommen,og heller ikke lett for andre å forstå heller,det vises jo ikke på en alltid at man er syk,av og til kan man kanskje se at man har vondt,men da er det jo bare å kjøre på med overmedisinering selv om det ikke er så bra,og selv om det ikke er lett,men noe gjør man for man vil jo ha en nogenlunde bra dag.
Jeg tenker mye på deg og blir like mye inspirert hver gang jeg ser deg eller er innom bloggen din,har blitt litt lite av det i det siste mye pga sykdom,men jeg håper å komme sterkere tilbake nå i høst,venter bare på litt gode nyheter først,fibromy,kan vi leve med,men det er andre ting som kanskje kan gjøre det litt vanskligere,men da er det utrolig godt å kunne surfe rundt her i blogglandia og se så fantastiske menneskers kreativiteter,slik som dine kreasjoner,skulle ønske jeg var like gode.kos deg med kreativiteten din og lykke til på vannfestivalen.sku gjerne ha vært med,kanskje til neste år,haha.pass på deg selv,det er det viktigste.klemmer hege