søndag 13. desember 2009

Søndag etter en 'julete' helg...

Lørdag tilbragte jeg med koselig julshopping i Stavanger, og velfortjente 'pitstops' på diverse spisesteder. Fantastisk måte å tilbringe en jule-lørdag!
(P.S. Jeg har svart belte i shopping...)
--oo000oo--
Idag begynte jeg dagen med å pakke inn julegaver. Også ett koselig tidsfordriv! Og det skal jo gjøres, så jeg gjør det så stemningsfullt som mulig - det er så herlig, for ikke alene pakker man en materiell ting inn, men også kjærlige tanker og følelser kan komme til uttrykk i en fin pakke eller en hjemmelaget ting.
Jeg elsker å ha orden i ting (les: kontrolfreak) og nå har jeg samlet bånd og snore, så allt er lett å finne, og koselig syns jeg og det ser ut...Jeg hører til den kategori av bortskjemte voksne barn som får adventsgaver :-) heldige meg!
Nå er det kun én pakke igjen - koss skal eg få januar måned til å gå?
Men er det ikke bare noe lekkert papir som mora mi har brukt. (Dét blir gjemt til scrapping eller andet smart....) Hun hadde funnet det hos Noa Noa i Stavanger for en stund siden, og da jeg var der igår sku jeg jo ha noe mer - men sluttsolgt!


Var hos mora mi i kveld - vi sku ha sesongens første julepølse! Åh, det liker me i halverte biter og sånn heilt sprøstekt.... uhm - uhm...

Det er så koselig julestemning i stua til mora mi - heller ikke hun er så glad i veldig mye rødt. Men masser av levende lys og koselige små 'stilleben'.
Det er noe veldig spesiellt ved å gi seg selv lov til å bli som barn igjen, når man er 'hjemme'. Bare la freden senke seg og høre mora pusle på kjøkken og sånn. Som regel får jeg nemli ikke lov å hjelpe til, medmindre jeg sniker meg til å gjøre det....

De fleste har vel hørt om klimakonferansen i København... Og på Rådhusplassen står det tradisjonelle kjempestore juletre med lys. Men lysene er ikke tennt som vanlig - viss man ønsker å se juletreet med lys på, må man sette seg opp på en av mange generator-sykler og sykle i vei! Dette for å slå ett slag for å spare på strømmen for miljøet sin skyld :-)

Pes pes pes - LYS - pes pes pes - LYS .........
2 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Så nydelig julepakker du skal gi bort. De er så pene å se på at det nesten er for galt å rive av papiret.

Grip dagen sa...

Stikker bare innom for å se hva du har gjort i helga... Koselige pakker!

Her i gården flyr dagene, det er såvidt jeg klarer å henge med.
Idag har jeg vært på skolen hele dagen, juleverksted. Senere ikveld er det svømming for Mathilde. Jeg skulle også vært i Egersund på håndball med Marte, men det rekker jeg ikke.

Ikveld skal jeg starte på julekortene. De må vel snart sendes nå.
Skal sende en melding når jeg får høre hvilken dag som passer best til shoppingturen vår.
Gleder meg veldig til den!

Klem Marit